امروز پنجشنبه ۰۳/۱/۳۰

عامل توسعه خوشه فرش دستباف قم در گفت و گو با خبرگزاری ایرنا

.

قم - ایرنا - عامل توسعه خوشه فرش دستباف قم، عدم تبلیغات مناسب و بازاریابی در کشورهای جهان را یکی از مشکلات عمده  تولید و صادرات این کالای ارزشمند استان دانست.

حسین بیک زاده روزدر گفت و گو با ایرنا، به دیگر مشکلات  تولید و صادرات فرش دستباف قم اشاره کرد و افزود: تامین مواد اولیه، عدم توسعه بازارهای هدف، ضعف در آموزش و عدم گرایش نسل جوان به فعالیت های مرتبط با فرش دستباف از جمله این مشکلات به شمار می آید.

 

وی، معرفی فرش دستباف قم به بازارهای جهانی را نیازمند فرهنگسازی دانست و افزود: متاسفانه خیلی از کشورهای جهان با فرش دستباف قم آشنا نیستند و باید با تبلیغات مناسب و بازاریابی بیشتر و همکاری و تعامل هرچه بیشتر اعضاء خوشه فرش دستباف، سازمانهای دولتی، این کالای ارزشمند قم را به بازارهای جهانی معرفی کنیم.

 

بیک زاده، رکود بازار به خصوص رکودی که فرش دستباف با آن مواجه است را از دیگر مشکلات تولید و صادرات فرش دستباف قم عنوان کرد و گفت: این رکود نیز از عدم شناخت بازارهای جهانی نسبت به فرش دستباف ناشی می شود.

 

به گفته وی، 90 درصد فرش دستباف قم به خارج از کشور صادر می شود و می توان برای صادرات فرش دستباف قم بر روی بازار چین سرمایه گذاری بیشتری انجام داد.

 

وی با بیان اینکه استان قم، 20 درصد صادرات فرش دستباف کشور را بر عهده دارد گفت: ارزش صادرات فرش دستباف قم در سال گذشته رقمی حدود 242 هزار دلار بود.

 

بیک زاده، به مشکل تامین مواد اولیه در فرش دستباف قم اشاره کرد و افزود: بیش از 95 درصد مواد اولیه فرش دستباف از خارج از کشور وارد می شود که متاسفانه نوسانات نرخ ارز، افزایش قیمت تمام شده فرش دستباف قم را بهمراه داشت.

 

وی، خرید مشترک مواد اولیه و احیای تولید نخ ابریشم داخلی را از جمله راهکارها برای حل مشکل تامین مواد اولیه فرش دستباف قم برشمرد.

 

بیک زاده همچنین میانگین سنی بالای 40 سال فعالان فرش دستباف قم را تهدیدی برای این کالای استان ذکر کرد و افزود: اگر تولید فرش با این روند به یپش برود آینده خوبی برای آن پیش بینی نمی کنیم.

 

وی گفت: فرش دستباف قم، صنعتی ارز آور است که اکنون در جایگاه اصلی خود قرار ندارد و باید آنرا به جایگاه اصلی خود برسانیم.

 

وی اضافه کرد: بهره برداری از نمایشگاه دائمی فرش دستباف قم که از مصوبات سفر رهبر معظم انقلاب در سال 89 به قم می باشد، می تواند در معرفی این کالای قم نقش مهم و اساسی داشته باشد.

 

به گفته وی، این پروژه که در آزادراه قم - تهران در حال احداث است، 55 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و بهره برداری کامل از آن نیازمند همکاری مسوولان استانی و کشوری است.

 

عامل توسعه خوشه فرش دستباف قم، در ادامه گفت: بیش از 740 واحد کسب و کار در خوشه فرش دستباف قم فعال است که از این بین، 310 واحد تولید کننده فعال، بیش از 60 صادرکننده و مابقی واحدهای پشتیبانی و خدماتی هستند.

 

بیک زاده افزود: خوشه، مجموعه ای از واحدهای کسب و کار شامل تولیدی، خدماتی و بازرگانی است که در منطقه جغرافیایی مشخص متمرکز شده و دارای فرصتها و جالش های مشترکی هستند.

 

تاریخ انتشار: 2 شهریور 93

منبع: خبرگزاری ایرنا