امروز شنبه ۰۳/۲/۱

جلسه کمیته فرش استان قم با محوریت گزارش دستاوردهای سفر عامل توسعه خوشه ‏فرش دستباف قم

.

معاون بازرگانی داخلی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم گفت: بازار چین یک پتانسیل بالقوه برای صادرات فرش کشور به ویژه قم است و در همین راستا، عامل توسعه خوشه فرش دستباف قم یک سفر تحقیقاتی را به این کشور انجام داده است.

امیر محمدی چهر با بیان اینکه بازار چین یک پتانسیل بالقوه برای صادرات فرش کشور به ویژه قم است، افزود: کشور چین حدود 1.5 میلیارد نفر جمعیت دارد که 10 درصد از این جمعیت را افراد ثروتمند تشکیل داده‌اند که معمولاً به دنبال خرید کالای لوکس و تجملاتی هستند. بنابراین، فرش ابریشم قم می‌تواند توجه ویژه ای به چین به عنوان یک فرصت بزرگ داشته باشد.

وی با بیان اینکه سرانه اشتغال افراد در زمینه فرش دستباف بین 5 تا 10 میلیون تومان است که نسبت به سایر صنایع و مشاغل بسیار پائین می‌باشد، اظهار داشت: در بحث بازار چین، سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم پیشنهاداتی به مرکز ملی فرش ایران داده و در صورتی که مرکز ملی فرش این پیشنهادات از جمله کمک یک میلیون دلاری به شرکت کنندگان در گالری ها و نمایشگاه های چین را به فرش قم اعطا نماید، می توانیم حداقل این 40 هزار نفر اشتغال را حفظ و از خروج شاغلین در این بخش جلوگیری کنیم.

وی ضمن قدردانی از پیگیری‌های دفتر توسعه خوشه فرش دستباف قم در این زمینه اظهار داشت: به منظور تحقیق در مورد بازار فرش دستباف چین، عامل توسعه خوشه، یک سفر تحقیقاتی را به چین انجام داده است.

در ادامه عامل توسعه خوشه فرش دستباف قم به ارائه گزارشی از دستاوردهای سفر اخیر خود به کشور چین و بازدید از چهار شهر شانگهای، پکن، هانگژو و ژنگژو ارائه کرد.

حسین بیک زاده در ابتدای گزارش، ضمن اعلام قابل نقد بودن مطالب ارائه شده، اظهار داشت: در تهیه و جمع آوری مطالب سعی بر این بوده است که این گزارش بر مبنای مشاهدات و تجارب عملی و واقع بینانه باشد.

وی در ادامه گفت: در شهر شانگهای جلساتی با آقایان سبحانی سرکنسول ایران در شانگهای، خلیفی تاجر فرش دستباف در چین و رمضانی مدیرعامل شرکت فرش اژدهای رویال برگزار شد و در مورد چگونگی همکاری این افراد به منظور ورود فرش دستباف قم به بازار چین بحث و تبادل نظر شد.

بیک زاده از دیگر برنامه‌های سفر به چین، به بازدید از بازارهای فرش دستباف در شهرهای شانگهای، پکن، هانگژو و ژنگژو، حضور در یک حراج صنایع دستی ایران در پکن، جلسه با مدیران شرکت Geimini Glibal (برادران شماعی زاده) و حضور در کارخانجات تولید ابریشم در شهر پکن اشاره کرد و گفت: چینی‌ها به طور کلی فرهنگ استفاده از فرش دستباف به عنوان کف پوش را ندارند. وی موارد قابل توجه در این سفر را این گونه عنوان کرد: خرید یک کالای لوکس و انداختن آن زیر پا برای عموم مردم چین معنی و مفهمومی ندارد. عموماً منازل کوچک و نامتناسب با سطح درآمدشان دارند، در واقع به منزل و دکوراسیون آن اهمیت نمی‌دهند، اصولا مهمانی ها در خارج از منازل برگزار می‌شود. چینی‌ها براساس اصول فنگ‌شوئی و نه بر اساس اصول زیبائی شناختی از سنگهای زینتی در نقاط مختلف منزل، مثلا جلوی ورودی منزل استفاده می کنند. نسل جدید چین تمایل بیشتری به فرهنگ غیر شرقی، همچنین خرید برندهای معتبر دارند. به عنوان مثال در شهری مثل شانگهای خیلی از جوانها با زبان انگلیسی آشنا هستند.

بیک زاده افزود: متأسفانه رقابت منفی بین فرش فروشان ایرانی نیز خود عامل مهمی در ضعیف بودن معرفی فرش دستباف به مردم چین می باشد.

وی در پایان پیشنهادات و راهکارهای ذیل را برای ورود به بازار فرش دستباف چین اظهار داشت:

- فرهنگ سازی در جهت استفاده از فرش دستباف

- تبلیغات در زمینه فواید استفاده از فرش دستباف. به عنوان مثال لوازم آرایشی در چین زیاد استفاده نمی شود ولی به صورت مداوم در تلویزیون تبلیغ می شود و در واقع به صورت بلند مدت جهت استفاده نسل جدید چین کار می شود.

- برندسازی و هویت بخشی به فرش دستباف قم به عنوان یک کالای لوکس

- توجه به سلایق و علایق مردم چین و ایجاد تقارب فرهنگی در طرحها و رنگبندی ها

- ورود به بازار به صورت گروهی، تدریجی و مرحله ای: حضور در نمایشگاه های معتبر، عرضه در نمایشگاهها و حراجی های معتبر، ایجاد دفتر فروش و ایجاد گالری

- شروع کار با ابعاد کوچک و تابلو فرش

- داشتن یک شریک تجاری چینی

- استفاده از پتانسیل اموال بلوک شده ایران در چین

گفتنی است جلسه کمیته فرش استان قم به منظور بررسی دستاوردهای سفر اخیر عامل توسعه خوشه فرش دستباف قم به چین و با حضور اعضاء ثابت این کمیته، نمایندگان سازمان‌های پشتیبان خوشه و برخی از تولید کنندگان فرش دستباف استان قم در سالن جلسات سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم برگزار شد.

منبع: گروه خبر