امروز جمعه ۰۳/۱/۳۱

آغاز به کار بیست و چهارمین نمایشگاه فرش دستباف ایران

.

 

بیست و چهارمین نمایشگاه فرش دستباف ایران روز یک شنبه با حضور معاون اجرایی رییس جمهور، رییس کل سازمان توسعه و تجارت ایران، رییس مرکز ملی فرش ایران، هنرمندان و فعالان حوزه فرش دستباف آغاز بکار کرد.


به گزارش خبرگزاری فارس، حمید کارگر در مراسم افتتاح بیست و چهارمین نمایشگاه فرش دستباف ایران اظهار داشت: در سال‌های گذشته فرش دستباف از دهه‌های اوج خود که در آن صادرات به لحاظ کمی، رشد مناسبی داشته فاصله گرفته است و این در حالی است که سال 92 صادرات به 314 میلیون دلار رسیده که در دهه‌های اخیر کمترین عدد بوده است و از اوایل سال 93 روند کاهشی صادرات فرش دستباف متوقف و روند افزایش صادرات آغاز شده است.

رئیس مرکز ملی فرش ایران با بیان اینکه این روند هنوز راضی‌کننده نیست، ولی تا حدودی التیام‌بخش است، تصریح کرد: در پایان سال 93، 314 میلیون دلار صادرات فرش دستباف که در سال 92 اتفاق افتاده بود، به 330 میلیون دلار رسید که به لحاظ وزنی و ارزشی از رشد مناسبی برخوردار بود اما اتفاق تازه‌ای که امسال رخ داده، لغو ممنوعیت واردات فرش به آمریکا است که این یک اتفاق خوشایندی است که در بازار سنتی فرش دستباف ایران رخ داده است.

وی اظهار داشت: آمریکایی‌ها از مشتریان قدیمی و آشنای فرش دستباف ایران هستند که با توافق هسته‌ای، مجدد پای فرش دستباف ایران به بازار آمریکا باز خواهد شد.

به گفته کارگر، در سال 2010 بیش از 16.5 درصد از بازار صادراتی ایران، آمریکا بوده و بیش از 80 میلیون دلار صادرات فرش را به خود اختصاص داده است، اما اکنون رقبا این بازارها را به دلیل تحریم، تصاحب کرده‌اند.

رئیس مرکز ملی فرش ایران ابراز امیدواری کرد با بهبود مناسبات سیاسی و با قرار گرفتن لغو تحریم فرش در توافق اخیر هسته‌ای، امیدواریم در سال 2016 شاهد جهش صادراتی فرش دستباف باشیم.

همچنین محمد شریعتمداری، معاون اجرایی ریئس جمهور نیز گفت: دولت در 24 ماه اخیر تلاش کرده تا ثبات و آرامش در همه ابعاد زندگی اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی نمودار شده و در فضای جامعه ایران بدرخشد که این بهترین نتیجه رویکردهای دولت است.

معاون اجرایی رئیس جمهور افزود: آمار و ارقام نشانگر توفیق نسبی در عرصه اقتصادی است. این موضوع نشان می‌دهد مردم به اهدافی که در انتخابات پیگیری می‌کردند، رسیده‌اند، چرا که بی‌ثباتی از اقتصاد و سیاست خارجی ایران رخت بربسته و در حوزه اقتصاد نیز نرخ تورم به عنوان یک عامل بازدارنده کنترل شده است.

وی تصریح کرد: از زمان روی کار آمدن دولت یازدهم، نرخ تورم از 40 درصد به 15 درصد کاهش یافته که این میزان کاهش در طول تاریخ اقتصاد ایران کم‌سابقه است.

به گفته معاون اجرایی رئیس جمهور، دولت مصمم است که این روند کاهش تورم و شکوفایی اقتصادی را ادامه دهد و در کنار این تلاطم بازار ارز را که منشا بسیاری از ناکارآمدی‌ها و ناآرامی‌های اقتصادی بود، کنترل کند که بر این اساس، شاخص نوسانات نرخ ارز در سال 93 به 42 درصد کاهش یافته است.

شریعتمداری افزود: فضای سرمایه‌گذاری در ایران نسبت به گذشته بهبود یافته و تولید جان تازه‌ای یافته است؛ هر چند هنوز هم در سفرهای استانی شاهد تعطیلی واحدهای تولیدی هستیم. آنچه در 21 سفر اخیر استانی توانستیم به وضوح مشاهده کنیم، این است که بسیاری از واحدهای تولیدی تعطیل شده، مجدد به عرصه تولید بازگشته‌اند.

وی خاطرنشان کرد: در سال 93 اقتصاد ایران موفق شد، بعد از دو سال افول، دوره بهبود و رونق را آغاز کند و اکنون قدم‌های اولیه از رونق را تجربه می‌کنیم، چرا که رشد سرمایه‌گذاری که در فاصله سال‌های 91 و 92 منفی بود، در سال 93 مثبت و به 3.5 درصد رسیده است.

شریعتمداری، صادرات را به عنوان یک عامل پیش‌برنده اقتصاد ایران دانست و خاطرنشان کرد: هدف دولت این است که بتواند بهبود مستمر فضای کسب و کار را با دقت بیشتری صورت دهد و رتبه فضای کسب و کار ایران را به زیر 100 برساند.

معاون اجرایی رئیس جمهور با تاکید بر ضرورت شناسایی مجوزهای زائد، خاطرنشان کرد: فعالان اقتصادی نیازمند برداشتن این مجوزها و رفع مشکلات خود هستند که بر این اساس، بنا داریم به زودی از دیوار موانع و مجوزهای زائد با حضور رئیس جمهور رونمایی کنیم.

وی خاطرنشان کرد: این دیوار تمامی مسائل و مشکلات پیش روی صادرات را در بر دارد و بر این اساس هدف ما این است که بتوانیم در حضور رئیس جمهور از این موانع رونمایی کرده و به مرور دولت گام‌های لازم را برای برداشتن این موانع بردارد، این در شرایطی است که در سال 77 نیز این موانع به وضوح وجود داشته است. بر این اساس دیواری در زمان دولت هشتم از سوی رئیس جمهور رونمایی شد که بر روی آن موانع و مشکلات پیش روی صادرات حک شده بود و دولت یکی یکی آنها را از پیش روی صادرکنندگان برداشت که در اولین گام نیز حذف پیمان‌سپاری ارزی برای صادرکنندگان بود.

شریعتمداری اظهار امیدواری کرد که مشابه آنچه که در سال 77 برای صادرات صورت گرفت، بتوانیم در فضای اقتصادی به صورت عام موانع و مشکلات را از پیش رو برداریم، به نحوی که بتوانیم کمترین مانع را پیش روی صادرات داشته باشیم.

گفتنی است بیست و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی فرش دستباف از یکم تا هفتم شهریور با بیش از 700 غرفه در نمایشگاه بین المللی تهران میزبان علاقه مندان به این هنر صنعت ایرانی می باشد.