امروز پنجشنبه ۰۳/۱/۳۰

بررسی موانع و راهکارهای ورود به بازار فرش دستباف چین در جلسه کمیته کارشناسی خوشه

.

عامل توسعه خوشه فرش دستباف قم در جلسه کمیته کارشناسی خوشه به شرح عملکرد خوشه فرش طی دو سال گذشته و برنامه های آتی خوشه و نیز گزارش سفر اخیر خود به کشور چین اشاره کرد.
حسین بیک زاده با اشاره به موفق بودن برنامه های دفتر خوشه فرش در راستای حساس سازی و اعتماد سازی گفت: برنامه هایی چون شرکت در مراسم مختلف و ارتباط با دست اندرکاران فرش دستباف باعث ایجاد حس اعتماد نسبت به برنامه های این دفتر شده است.
وی با اشاره به برگزاری همایش چهره های ماندگار فرش دستباف قم در دو سال گذشته، از تشکیل دبیرخانه این همایش نیز خبر داد. عامل توسعه خوشه فرش دستباف قم نقاط فشار خوشه فرش را مسئله تامین مواد اولیه، ضعف در ارتقاء منابع انسانی و ضعف در بازاریابی و توسعه بازار عنوان کرد و از برنامه هایی که برای بهبود وضعیت انجام شده است به مواردی از قبیل: دو مرحله خرید مشترک که باعث تعدیل قیمت نیز شد، بافت آزمایشی دو نمونه فرش دستباف با نخ ایرانی و خارجی جهت عارضه یابی مواد اولیه در داخل و مطالعه بر روی بازارهای جدید مانند چین اشاره کرد.
در ادامه بیک زاده گزارشی از سفر به چین ارائه کرد و به نقاط ضعف و قوت روابط تجاری دو کشور پرداخت و سپس به مشکلاتی که برای صادرات فرش به چین وجود دارد اشاره نمود. و در پایان خلاصه ای از دستاوردهای سفر به چین را بیان کرد.
وی عدم وجود برند در محصولات صادراتی کشور و نبود شناخت کافی نسبت به سلایق مردم چین را از مشکلات موجود دانست.
بیک زاده پیشنهادهای خود را مبنی بر ورود به بازار چین این چنین بیان کرد:
-فرهنگ سازی در جهت استفاده از فرش دستباف؛
- تبلیغات در زمینه فواید استفاده از فرش دستباف؛
-برندسازی و هویت بخشی به فرش دستباف به عنوان یک کالای لوکس؛
- توجه به سلایق و علایق مردم چین و ایجاد تقارب فرهنگی در طرحها و رنگبندی ها؛
- برنامه ریزی های میان مدت و بلند مدت در جهت ورود به بازار؛
- ورود به بازار به صورت گروهی، تدریجی و مرحله ای: حضور در نمایشگاه های معتبر/عرضه درنمایشگاهها و حراجی ها معتبر/ایجاد دفتر فروش/ایجاد گالری؛
- شروع کار با ابعاد کوچک و تابلو فرش؛
- داشتن یک شریک تجاری چینی؛   
- استفاده از پتانسیل اموال بلوکه شده ایران در چین؛
وی در پایان برنامه های عملیاتی ذیل را جهت ورود به بازار چین پیشنهاد داد:
-معرفی فرش دستباف از طریق رسانه های جمعی و فضای مجازی؛
- ایجاد وب سایت مشترک خوشه  به زبانهای چینی وانگلیسی(با قابلیت عرضه و فروش)؛
- تهیه فیلم تبلیغاتی؛   
- تشکیل کنسرسیوم صادراتی؛
-ایجاد مرکز عرضه فرش (دفترتجاری/گالری)؛
گفتنی است جلسه کمیته کارشناسی خوشه های کسب و کار استان قم با حضور اعضای کمیته کارشناسی خوشه شامل معاونت و کارشناس صنایع کوچک شرکت شهرکهای صنعتی استان قم، کارشناسان سازمان ها و ادارات پشتیبان خوشه های کسب و کار استان و اعضای دفاتر توسعه خوشه های فرش و مبلمان قم برگزار شد.